US Department of Homeland Security vill inskränka yttrandefriheten

US Department of Homeland Security, DHS, skapade ett sanningsministerium för att inskränka yttrandefriheten.
NDS’ och NSA’s heraldiska vapen.

Dokument från DHS, som en visselblåsare har lämnat till lagstiftare i kongressen, avslöjar att departementets numera nedlagda Disinformation Governance Board bildades för att övervaka amerikansk yttrandefrihet och censurera “konspirationsteorier”.

I ett öppet brev till DHS pressekreterare Alejandro Mayorkas framförde Sens. Chuck Grassley (R-Iowa) och Josh Hawley (R-Ark.) på tisdagen krav på att departementet “ger ytterligare klarhet om sina riktlinjer och förfaranden för att identifiera (fel-, dis- eller malinformation), liksom om sina ansträngningar att “operationalisera” offentlig-privata partnerskap och de åtgärder som vidtas för att se till att det inte inkräktar på amerikanska medborgares konstitutionella rättigheter”.

Senatorerna fortsatte med att hävda att visselblåsardokumenten visar att styrelsen inte var avsedd som en “arbetsgrupp” för att “utveckla riktlinjer, standarder [och] skyddsräcken” mot desinformation.

“Faktum är att DHS-dokumenten visar att DGB var utformad för att vara ministeriets centrala knutpunkt, clearinghouse och gatekeeper för administrationens policy och svar på vad som helst som man råkade besluta om var ‘desinformation'”, stod det i brevet.

Det fria ordet som DHS hävdade var “allvarliga risker för den inre säkerheten” gällde enligt dokumenten “konspirationsteorier” om valsäkerhet, COVID-vaccinerna och “maskers effektivitet”.

    – Konspirationsteorier om valens giltighet och säkerhet kan undergräva förtroendet för centrala demokratiska institutioner, förstärka hoten mot valpersonal och äventyra utsatta befolkningsgruppers rösträtt.

    – Desinformation om ursprunget och effekterna av COVID-19-vaccin eller maskers effektivitet undergräver folkhälsoarbetet för att bekämpa pandemin.

I det interna DHS-memorandumet påstås också att DGB hade för avsikt att samordna sig med Big Tech för att genomdriva censur och motberättelser.

“Sammantaget väcker visselblåsarnas anklagelser och de dokument vi har granskat oro för att DHS kan söka en aktiv roll i att samordna censur av åsikter som det enligt en okänd standard bestämmer sig för att vara ‘MDM’ genom att ta hjälp av företag inom sociala medier och Big Tech.”

Specifikt tyder dokumenten “på att ministeriet har arbetat med planer för att ‘operationalisera’ sina relationer med privata sociala medieföretag för att genomföra sina mål för den offentliga politiken. Vi fick till exempel tillgång till utkast till briefinganteckningar som förberetts för ett planerat möte den 28 april 2022 mellan Robert Silvers och Twitter-cheferna Nick Pickles, chef för policy, och Yoel Roth, chef för webbplatsintegritet.”

De republikanska senatorerna påpekade att DGB inte hade något sätt att förhindra ideologiskt inflytande i styrelsens beslutsfattande när det gäller att bestämma vad som räknas som desinformation.

“I promemorian står det att DHS:s ‘roll i att svara på desinformation bör begränsas till områden där det finns tydliga, objektiva fakta’. Det är oklart hur DHS definierar ‘klara, objektiva fakta’ och det är oklart vilka skyddsåtgärder, om några, DHS har infört för att säkerställa att de personer som har till uppgift att avgöra vilka ämnesområden som har ‘klara’ och ‘objektiva fakta’ inte påverkas av sina egna ideologiska och politiska övertygelser”, står det i brevet.

“Det första tillägget till konstitutionen utformades just för att regeringen inte skulle kunna censurera motsatta åsikter – även om dessa åsikter var falska”, tillade senatorerna.

Nina Jankowicz, styrelsens tidigare ordförande som skändats, hade en historia av att sprida falska nyheter, som t.ex. rysshärvan, och att sprida osanningar, som t.ex. att hävda att historien om Hunter Biden laptop var “rysk desinformation”.

I memot anges att “Jankowicz kan ha anställts på grund av sin relation med chefer på Twitter” snarare än på grund av hennes expertis när det gäller att motverka desinformation, hävdar senatorerna.

Sammanfattningsvis begärde senatorerna “all skriftlig och elektronisk kommunikation, memoranda och organisatoriska dokument med anknytning till DGB från det att DHS först övervägde att inrätta en DGB fram till idag”, samt alla dokument och all kommunikation med anknytning till valet av Jankowicz som styrelseordförande.

Hawley anslöt sig till “Tucker Carlson Tonight” på onsdagen för att gå igenom memot och vad det betyder för det amerikanska folket.

“Den här administrationen ville att ni skulle övervakas. Denna ‘Disinformation Board’ inrättades för att jaga er”, sade Hawley.

“Det visar sig att de människor som Biden-administrationen anser vara ett hot mot det amerikanska folket, det är inte drogkartellerna, det är inte utländska hot, det är ni. Det är det amerikanska folket.”

Dessa avslöjanden motsäger Mayorkas vittnesmål i kongressen förra månaden där han uppgav att Disinformation Governance Board inte var “sanningspolisen” eftersom dess övergripande uppdrag var att bekämpa desinformation från “Ryssland, Kina, Iran och kartellerna” som kunde utgöra ett “hot mot den nationella säkerheten”.

Vidare hävdade Mayorkas på CNN att styrelsen inte skulle övervaka amerikanernas yttrandefrihet:

CNN’s Dana Bash: “Will American citizens be monitored?”
Mayorkas: “No.”
Bash: “Guarantee that?”
Mayorkas: “So what we do, we in the Department of Homeland Security don’t monitor American citizens.”

DHS stängde, efter en våldsam reaktion från allmänheten, tillfälligt sitt moderna sanningsministerium förra månaden, men lovade att återinföra det (efter en 75-dagars översyn) för att förbättra sin uppfattning till det amerikanska folket.

Jankowicz hävdade ironiskt nog att DGB stängdes på grund av “desinformation” i sig, som hon insisterade på “äventyrar vår nationella säkerhet”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Optimized by Optimole

Upptäck mer från cronander.net

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa