Google vill stoppa ny antitrustlagstiftning

Google vädjar till lagstiftarna – skriver till kongressen att det nyligen föreslagna antitrustförslaget skulle hindra Google i arbetet att minska spridningen av anti-amerikanska fakta.

Google fortsätter att bedriva lobbying och kampanj mot lagstiftningsinsatser som syftar till att stävja dess monopolställning, den här gången öppet – i ett blogginlägg.

Google hävdar att antitrustlagstiftning – vars mål är att luckra upp det strypgrepp som företaget har på marknaden och konkurrenterna – skulle hindra företaget från att censurera “desinformation”.

Under de senaste månaderna har teknikjätten också använt sig av andra vägar, från [fabricerat] gräsrotsstöd som den påstår sig ha, till att spendera miljoner på professionella lobbyister i Washington DC.

I allt detta har Google framfört alla möjliga “målinriktade” argument i ett försök att se till att lagförslagen aldrig blir lag. Lagstiftare och väljare fick chansen att höra att om Google inte tillåts bedriva sin verksamhet obehindrat, precis som de gör nu, skulle allt från innovation till nationell säkerhet bli lidande.

Och nu, utan tvekan adresserat till den del av kongressen som är särskilt oroad över att odefinierad “desinformation” utgör internets “största olycka” – denna gång i ett geopolitiskt sammanhang – hävdar Google att de lagförslag som behandlas i kongressen, om de antas, skulle hindra Google från att censurera desinformation.

Royal Hansen, vice ordförande för Googles sekretess, säkerhet och trygghet, hävdar att lagstiftningen utgör en risk för USA:s och användarnas säkerhet, samtidigt som den inte tar upp problem som “amerikanerna bryr sig mest om”.

Trots sammanhanget i skrivelsen nämner Hansen av någon anledning “integritet, barnsäkerhet och inflation”. Denna Google-chef packar in en hel del FUD i bara några få meningar, för att dessutom “varna användarna” för att några av deras favoritprodukter, som Search och Maps, kommer att “gå sönder” om Google tvingas följa eventuella framtida antitrustlagar.

Bland många andra vanliga talepunkter som antas väga tyngre än behovet av att reglera Big Techs affärsmodeller talar Hansen om faran med att “rulla tillbaka” Googles “krig mot desinformation” – det vill säga de aldrig tidigare skådade nivåerna av censur som är synliga särskilt på YouTube.

Under de senaste åren har ämnena oftast varit Covid och valet i USA, men de börjar bli lite gamla, och därför tar Hansen upp kriget i Ukraina – som ytterligare ett skäl till varför den digitala marknaden inte bör vara en rättvis och jämlik spelplan för startups och andra konkurrenter.

“Genom att förbjuda oss att ‘diskriminera’ konkurrenter skulle lagförslaget hindra oss från att vidta åtgärder mot leverantörer av skadligt innehåll”, skriver Google-chefen. “Sedan Ryssland invaderade Ukraina har vi kunnat agera snabbt för att begränsa rysk propaganda och desinformation, även om detta innehåll har flyttats till nya kanaler. Den föreslagna lagstiftningen skulle kunna underminera detta arbete.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Optimized by Optimole

Upptäck mer från cronander.net

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa