Nato? Nej, Nedrustning!

Jag är helt enig i att Sverige icke skall ansluta sig till någon militärallians. Jag anser att V skall fortsätta att verka för Natos upplösning. Jag var och är emot svensk upprustning. Jag anser att det bästa försvaret är omedelbar kapitulation följd av civilt motstånd, strejker, sabotage och gerillakrigföring.

Bella Ciao fue usado como un himno partisano contra los nazis que ocupaban Italia.

När folkets demokratiska armé, partisanernas röda front, för utdraget folkligt krig mot en ockupationsmakt, då kostar det inkräktaren ekonomiskt mer och är billigare för den angripne och då kostar det båda sidor färre människoliv. Lägg ner det tunga försvaret. Utbilda i gerillakrigföring och krigssjukvård.

Bella ciao!

När jag steg upp ur
min säng en morgon
O bella ciao bella ciao
bella ciao ciao ciao
När jag steg upp ur
min säng en morgon
stod fienden invid min dörr

Å Partisaner,
jag vill gå med er.
O bella ciao, bella ciao,
bella ciao ciao ciao!
Å Partisaner,
jag vill gå med er
Jag fruktar inte döden mer

Men om jag stupar,
i frihetskampen.
O bella ciao, bella ciao,
bella ciao ciao ciao!
Men om jag stupar,
i frihetskampen,
så måste ni begrava mig

Högt upp bland bergen,
där vill jag vila.
O bella ciao, bella ciao,
bella ciao ciao ciao!
Högt upp bland bergen,
där vill jag vila,
i skuggan av en vacker ros.

Och alla människor,
som går förbi där.
O bella ciao, bella ciao,
bella ciao ciao ciao!
Och alla människor,
som går förbi där,
skall säga: Vilken vacker ros!

Den vackra rosen,
är partisanens.
O bella ciao, bella ciao,
bella ciao ciao ciao!
Den vackra rosen,
är partisanens,
som gav sitt liv för friheten.
Den vackra rosen
är partisanens,
som gav sitt liv för friheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Optimized by Optimole

Upptäck mer från cronander.net

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa