Kubanska läkare anländer till Sydafrika

Pretoria, den 26. april 2020 [Prensa Latina]: Kubas 24:e specialiserade medicinska brigad, Henry Reeves internationella kontingent, kommer imorgon, söndag, på begäran av den sydafrikanska regeringen. Cirka 216 specialister kommer att anlända till Sydafrika kl 23:59, lokal tid, för att ansluta sig till den medicinska brigad om 200 specialister som redan är på plats och ytterligare förstärka bekämpningen av Covid-19-pandemin.

Dr. Reynaldo Denis de Armas, chef för den kubanska medicinska brigaden i Sydafrika, förklarade för Prensa Latina, att Henry Reeves medicinska brigad[1], efter att ha observerat en 14-dagars karantän, enligt överenskommelse med sydafrikanska myndigheter, kommer att distribueras över de nio provinserna i landet.

Enligt senaste officiella information från det sydafrikanska hälsoministeriet, är de registrerade fallen av Covid-19 hittills 4.361, medan antalet döda uppgår till 86.

Den kubanska ambassaden i Sydafrika uppgav att hälsobrigaden bland annat består av familjeläkare, epidemiologer och biostatiker, samt ingenjörer inom hälsoteknik och bioteknik, samt andra experter noggrant utvalda för att garantera stor erfarenhet och kunskap att planera, genomföra och hantera klinisk vård, samt att ansvarsfullt adressera folkhälsan.

[1]. ”Henry Reeve International Medical Brigade against Disasters and Serious Epidemics” bildades år 2005 av den kubanska revolutionens legendariske kommendör Fidel Castro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Optimized by Optimole

Upptäck mer från cronander.net

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa